Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Implementarea celor 20 de livrabile ale Parteneriatului Estic pentru 2020 a fost discutată la Chişinău

Implementarea celor 20 de livrabile ale Parteneriatului Estic pentru 2020 a fost discutată la Chişinău
19 decembrie 2018, Chişinău - Rapoartele alternative, elaborate la iniţiativa platformelor naţionale a Forumului Societăţii Civile ale PaE (FSC), sunt un exerciţiu nu doar binevenit, dar şi foarte util pentru autorităţile naţionale. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat, Daniela Morari, în cadrul prezentării Raportului IPRE şi discuţiilor privind implementarea celor 20 de livrabile ale Parteneriatului Estic pentru 2020, la care au participat membrii FSC şi experții din partea autorităților publice centrale.

Apreciind efortul autorilor în elaborarea raportului şi reiterând invitaţia la o colaborare intensă între instituţii şi societatea civilă în vederea realizării obiectivelor stabilite în cadrul PaE, Daniela Morari a mai propus o serie de recomandări privind completarea informaţiilor din raport şi uniformizarea metodologiei de evaluare a indicatorilor de progres.
 
De asemenea, secretarul de stat a subliniat că în contextul marcării a 10 ani de la lansarea PaE în anul 2019, va fi binevenit un exerciţiu de reflecţie la nivel naţional despre obiectivele de viitor ale Parteneriatului Estic.

Notă: Parteneriatul Estic (PaE) a fost lansat în anul 2009 ca o inițiativă politică comună a UE şi ţărilor partenere, PaE are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și Vecinătatea Estică: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În cadrul Summit-ului PaE din 2017, toți partenerii s-au angajat să demonstreze și să livreze beneficii tangibile pentru viața cotidiană a cetățenilor din regiune, cu un accent pe realizarea celor 20 de livrabile până-n anul 2020 în patru domenii prioritare: economie mai puternică, guvernanţă mai puternică, conectivitate mai puternică şi societate mai puternică.