Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Premierea laureaților concursului Mărțișor 2019

Premierea laureaților concursului Mărțișor 2019

La 11 martie, curent, la sediul Ambasadei, a avut loc premierea laureaților concursului ”Mărțișor – un simbol al Primăverii”, organizat în premieră de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.

Concursul a fost organizat cu scopul de a motiva tinerii, membri ai comunității moldovenești, care se află permanent ori temporar în Polonia, să descopere frumusețile tradițiilor autohtone și sărbătorii naționale dedicate Mărțișorului. În cadrul concursului au fost apreciate cele mai reușite lucrări ale participanților, care au îmbinat atât talentul, expunerea artistică și estetică, precum și cunoașterea tradițiilor legate de Mărțișor.

La eveniment au participat copii premianți împreună cu părinții lor, care au rămas profund impresionați de realizările copiilor lor. Printe premianți s-au regăsit: Margarita Presenti, Weronika Rostkowska și Sofia Țurcanu. Copii care au participat în cadrul evenimentului, au reușit să transmită tuturor celor prezenți un sentiment frumos al identității noastre culturale, dar și un mesaj de frumoasă cooperare între Moldova și Polonia.