Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Expoziție de imagini dedicată Parteneriatului Estic

Expoziție de imagini dedicată Parteneriatului Estic

La 22 ianuarie 2019, în incinta aeroportului internațional Frederic Chopin din Varșovia, a fost inaugurată Expoziția comună de imagini reprezentative pentru patrimoniul UNESCO al celor 6 state din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul este consacrat aniversării a 10 ani de la crearea Parteneriatului Estic.

Imaginile vor fi expuse pe parcursul a două luni, iar vizitatorii vor avea ocazia să cunoască mai bine, prin intermediul acestor imagini, cultura și tradițiile celor șase state ce fac parte din PaE - Moldova, Georgia, Armenia, Ucraina, Belarus și Azerbaijan.

Expoziția a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei în colaborare cu misiunile diplomatice ale statelor-partenere și este o acțiune conexă anului european al patrimoniului cultural în cadrul UE.

Evenimentul a fost inaugurat de către Jan Hofmokl, Director al Departamentului Estic și Plenipotențiar al Ministrului Afacerilor Externe al Poloniei pentru Parteneriatul Estic și Ovidiu Dranga, Ambasadorul României în Republica Polonă, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prezența ambasadorilor statelor PaE, repezentanților instituțiilor guvernamentale, ai misiunilor diplomatice, jurnaliştilor, dar şi simplilor călători și vizitatori, care au rămas impresionaţi de imagini.

Galerie foto