Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Târgul de caritate de Crăciun din Varșovia

Târgul de caritate de Crăciun din Varșovia

La 9 decembrie 2018, la Varșovia, a fost organizată cea de-a 11-a ediție a Târgului de caritate de Crăciun ”SHOM Charity Bazaar 2018”. Târgul de Crăciun este cel mai important eveniment filantropic din Polonia, organizat în fiecare an în ajunul sărbătorilor de iarnă de către Asociația Soțiilor Ambasadorilor acreditați la Varșovia (SHOM), sub patronajul primei doamne a Republicii Polone, Agata Kornhauser-Duda. La eveniment participă cu standuri proprii peste 50 ambasade, iar fondurile colectate sunt transmise diferitor organizații de caritate din Polonia, pentru a oferi un ajutor în ajun de sărbători celor aflați în situații dificile, precum bătrâni, copii orfani, persoane cu dezabilități.

Conform practicii anilor precedenți, Ambasada a participat cu stand propriu, la care au fost expuse produse moldovenești de calitate, precum vinuri, divinuri, biscuiți și bomboane, bijuterii, obiecte de artizanat confecționate manual de către membrii Ambasadei. Participarea la eveniment a fost posibilă grație eforturilor membrilor Ambasadei și familiilor acestora și susținerii din partea unor companii moldovenești, precum Nefis, Chateau Vartely, Firestarter Polska ș.a., a Consulului Onorific al țării noastre la Lodz și restaurantului „Veranda” din Varșovia, care au oferit produse lor pentru comercializare.

În context, Ambasada aduce mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare a standului Republicii Moldova și mizează în continuare pe o participare activă a companiilor moldovenești la evenimente de acest gen.