Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Seară literară cu poetul Dumitru Crudu

Seară literară cu poetul Dumitru Crudu

La 27 noiembrie curent, la Varșovia, a avut loc o seară literară cu poetul moldovean Dumitru Crudu, în cadrul căreia a fost prezentată publicului cartea sa, intitulată ,,Falsul Dimitrie” în versiunea poloneză ,,Fałszywy Dymitr”. Întrevederea cu poetul moldovean a fost organizată de către reprezentanța Comisiei Europene în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei și Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă.

Evenimentul face parte dintr-un program anual de seri literare, organizate de către Reprezentanța Comisiei Europene în Polonia, în cadrul cărora sunt invitați cei mai notorii reprezentanți ai literaturii europene, dar și statele membre ale Parteneriatului Estic, evenimentele având drept scop promovarea creațiilor literare a scriitorilor europeni.

La discuția prilejuită de această ocazie, alături de poetul Dumitru Crudu, a participat și unul din cei doi traducători ai cărții, Jakub Kornhauser. Emoțiile și mesajul ascuns printre versurile cuprinse în lucrarea autorului moldovean, au fost citite cu mult talent și dedicație artistică de către renumitul actor polonez Dariusz Jakubowski.