Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Degustație de vinuri la Wino and Jazz, Varșovia

Degustație de vinuri la Wino and Jazz, Varșovia

La 21 noiembrie, în incinta magazinului specializat de vinuri Wino and Jazz din Varșovia a fost organizată o prezentare de vinuri noi ale micilor producători din regiunea Purcari - Etcetera, Gogu Winery și Equinox. Evenimentul a fost posibil datorită suportului oferit de către ONG-ul polonez ”Fundacja Polityki Rozwojowej”, organizație care cooperează cu ONG-urile din Moldova și cu guvernele locale în cadrul programelor poloneze de asistență pentru dezvoltare.

Pe durata evenimentului, la care a participat și reprezentantul Biroului Comercial Economic al Ambasadei, Octavian Berzan, au fost propuse spre degustare vinuri selecte precum Feteasca Neagră, Rară Neagră, Trei Crai, Carmenere ș.a., care deja se regăsesc pe rafturile magazinului și pot fi procurate, acestea fiind însoțite de bucate naționale precum sarmalele și plăcintele. Toate vinurile prezentate au fost înalt apreciate de către invitați.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă neformală, care a facilitat dialogul între producătorii moldoveni și consumatorii polonezi și s-a dovedit a fi unul de succes, dovadă fiind faptul că spațiul pus la dispoziție a fost insuficient pentru a găzdui toți doritorii de a participa.