Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Zilele Moldovei la piața angro din Bronisze, Varșovia

Zilele Moldovei la piața angro din Bronisze, Varșovia

În perioada 21-22 noiembrie 2018, în cadrul celei mai mari piețe agricole angro din Polonia - Bronisze, situată în suburbia Varșoviei, a avut loc ce-a de-a 2-a ediție a evenimentului de promovare a strugurilor moldovenești ”Zilele Moldovei la Bronisze”. Organizarea acestuia a fost posibilă datorită susținerii oferite de către Proiectul USAID ”Agricultura performantă în Moldova” și Fundația Elvețiană HEKS EPER. Ambasada Republicii Moldova la Varșovia a acordat asistență logistică, iar reprezentantul Biroului Comercial Economic al Ambasadei (BCE), Octavian Berzan, a participat la lansarea rundei B2B.

Delegația moldovenească a fost formată din reprezentanții a 7 companii, în frunte cu directorul Asociației producătorilor și exportatorilor de struguri din Moldova (APES), Sergiu Zabolotnîi, precum și reprezentanții partenerilor de dezvoltare.

Producătorii moldoveni au vizitat Bronisze pentru a 4-a oară, iar ”Zilele Moldovei la Bronisze” în formatul actual a fost organizat pentru al doilea an consecutiv. Potrivit participanților și directorului APES, evenimentul a fost unul reușit, oferind posibilitate producătorilor de struguri din Moldova să contacteze la direct cu potențiali importatori, distribuitori, rețele de magazine, reprezentanți ai presei, etc.