Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Vizita de studiu în regiunea Podlaskie

Vizita de studiu în regiunea Podlaskie

În perioada 2-5 octombrie, Secretarul I al Ambasadei, Octavian Berzan, a participat la o vizită de studiu în regiunea Podlaskie. Vizita a fost organizată de către Camera de Comerț din Polonia, încadrându-se în acțiunile desfășurate sub egida Clubului Consilierilor Comerciali și a cuprins un program amplu, care a inclus participarea la cea de-a 5-a ediție a Congresului Economic Estic, desfășurat la Bialystok, vizite de studiu la companii mari din regiune, întrevederi cu oficiali de rang înalt din Podlaskie.

O parte importantă a programului deplasării a fost dedicată vizitelor la 3 dintre cele mai mari companii din regiune: SaMASZ, producător de echipament agricol, KAN, soluții inovative pentru asigurarea cu apă și încălzire, SM Piatnica, specializată în fabricarea produselor lactate.

Vizita în regiunea Podlaskie a permis constatarea faptului că companiile din estul Poloniei se dovedesc a fi mai deschise spre cooperare cu țări precum Republica Moldova. În context, Ambasada recomandă oamenilor de afaceri din Moldova să acorde o atenție sporită întreprinderilor din regiunile estice ale Poloniei, în special la etapa inițială, de stabilire a contactelor cu companiile poloneze (atât din perspectiva exporturilor, cât și a investițiilor), precum și să ia în calcul participarea la evenimente de genul Congresului Economic Estic.