Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Vinurile moldovenești au fost apreciate la ”Congress Alcohols and Beverages 2018” din Varșovia

Vinurile moldovenești au fost apreciate la ”Congress Alcohols and Beverages 2018” din  Varșovia

La 19 septembrie 2018, la Varșovia, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din Polonia pentru actorii industriei băuturilor alcoolice ”Congress Alcohols and Beverages 2018”. Congresul a reunit mai mulți profesioniști din domeniu, circa 100 producători, inclusiv 7 din Republica Moldova și peste 150 reprezentanți ai rețelelor de distribuție, importatori, angrosiști, etc.

Republica Moldova a avut o prezență remarcabilă la eveniment, prin intermediul unor vinificatori de top din Moldova, precum: Vinăria Purcari, Timbrus, Vinăria din Vale, Doina-Vin, Castel MiMi, Maurt, care au prezentat și au oferit pentru degustare vinuri consacrate și bine cunoscute pe piața internațională, dar și linii noi de vinuri, cu care speră să cucerească piața poloneză. Producătorii din Republica Moldova au avut și o rundă de întrevederi bilaterale cu rețele și distribuitori din Polonia. De asemenea, cu stand separat s-a prezentat compania moldovenească deținătoare a mărcii de vodcă ”Firestarter”, care a reușit să ocupe o nișă pe piața poloneză datorită design-ului original al produselor sale.

De menționat că participanții la Congres au apreciat înalt calitatea vinului moldovenesc, remarcându-le în mod deosebit pe cele produse din soiuri indigene, precum Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă sau Viorica, și și-au exprimat speranța că vor putea procura în viitorul apropiat aceste vinuri în rețelele din Polonia.

Participarea companiilor moldovenești la eveniment a fost posibilă datorită eforturilor Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova și suportului oferit de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013