Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Vinurile moldovenești au fost apreciate la ”Congress Alcohols and Beverages 2018” din Varșovia

Vinurile moldovenești au fost apreciate la ”Congress Alcohols and Beverages 2018” din  Varșovia

La 19 septembrie 2018, la Varșovia, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din Polonia pentru actorii industriei băuturilor alcoolice ”Congress Alcohols and Beverages 2018”. Congresul a reunit mai mulți profesioniști din domeniu, circa 100 producători, inclusiv 7 din Republica Moldova și peste 150 reprezentanți ai rețelelor de distribuție, importatori, angrosiști, etc.

Republica Moldova a avut o prezență remarcabilă la eveniment, prin intermediul unor vinificatori de top din Moldova, precum: Vinăria Purcari, Timbrus, Vinăria din Vale, Doina-Vin, Castel MiMi, Maurt, care au prezentat și au oferit pentru degustare vinuri consacrate și bine cunoscute pe piața internațională, dar și linii noi de vinuri, cu care speră să cucerească piața poloneză. Producătorii din Republica Moldova au avut și o rundă de întrevederi bilaterale cu rețele și distribuitori din Polonia. De asemenea, cu stand separat s-a prezentat compania moldovenească deținătoare a mărcii de vodcă ”Firestarter”, care a reușit să ocupe o nișă pe piața poloneză datorită design-ului original al produselor sale.

De menționat că participanții la Congres au apreciat înalt calitatea vinului moldovenesc, remarcându-le în mod deosebit pe cele produse din soiuri indigene, precum Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă sau Viorica, și și-au exprimat speranța că vor putea procura în viitorul apropiat aceste vinuri în rețelele din Polonia.

Participarea companiilor moldovenești la eveniment a fost posibilă datorită eforturilor Oficiului Național al Viei și Vinului din Moldova și suportului oferit de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.