Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Conferința Europa Carpaților

Conferința Europa Carpaților

La 17 februarie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de parlamentari și înalți oficiali din cadrul statelor din regiunea Carpaților, la cea de-a 20-a ediție a conferinței internaționale ,,Europa Carpaților”, ce a avut loc la Przemyśl.

În cadrul conferinței, au fost discutate mai multe subiecte, printre care: viitorul Uniunii Europene, participarea statelor din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est la implementarea proiectelor europene la nivel regional, contribuția regiunii respective la asigurarea securității UE, dezvoltarea interconexiunii regionale la nivelul căilor de transport rutier, schimbul de experiență și bune practici între autoritățile publice locale.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost semnate mai multe acorduri de cooperare, care prevăd sporirea cooperării regionale și a schimburilor culturale și educaționale dintre statele participante.

Ciclul de conferințe ,,Europa Carpaților”, a fost lansat în anul 2010, în Polonia și reprezintă o serie de reuniuni a reprezentaților statelor din regiunea Carpaților, având drept scop consolidarea cooperării și relațiilor prietenești dintre statele respective. Moldova a participat pentru prima dată la reuniunile în acest format.