Национальный герб Молдовы

Noutaţi

Inaugurarea instruirii la Academia de Administrare Publicã a Parteneriatului Estic

Inaugurarea instruirii la Academia de Administrare Publicã a Parteneriatului Estic

La 2 octombrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat împreună cu ceilalți Ambasadori ai statelor Parteneriatului Estic (PaE) acreditate la Varșovia, la o întrevedere de lucru cu Viceministrul afacerilor externe, Joanna Wronecka, urmată de ceremonia oficială de inaugurare a unui nou ciclu de instruire al Academiei de Administrare Publică a PaE, adresat funcționarilor publici din țările PaE.

Viceministrul Wronecka a declarat că procesul de construire a unui serviciu public profesionist necesită sprijin continuu, subliniind importanța unui serviciu public competent pentru buna funcționare a oricărei instituții. Relevanța participării la astfel de stagii rezidă nu doar în lărgirea competenței participanților, dar, de asemenea, contribuie la stabilirea contactelor directe cu colegii din alte țări, care ulterior ar facilita munca de zi cu zi. Menționăm că în cadrul acestui stagiu, care se va desfășura în perioada 2-13 octombrie, participă 3 funcționari publici din Republica Moldova.

Până la sfârșitul anului, mai este planificat un stagiu referitor la punerea în aplicare a acordurilor de asociere cu UE, precum și acordurile de liber schimb aprofundate pentru autoritățile moldovenești, georgiene și ucrainene.

Programul Academiei de Administrare Publică a Parteneriatului Estic, implementat din 2011, a fost creat de Școala Națională de Administrație Publică la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe cu obiectivul de a consolida administrația publică în țările PaE prin organizarea de module de instruire specializate pentru funcționarii din țările partenere.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013