Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  22.11.2017

  Interviu pentru Superstacja TV

  Ambasadorul Iurie Bodrug a oferit un interviu, în limba poloneză, pentru emisiunea „Drozda na Weekend”, în care a relatat despre stadiul actual al cooperării moldo-polone, potențialul de consolidare a dialogului bilateral pe diferite dimensiuni, precum și despre valorile turistice ale Republicii Moldova.

  Interviul este disponibil aici: http://www.superstacja.tv/program/drozda-na-weekend-iurie-bodrug,6565398/

  20.11.2017

  Moldovan Grape Fair Week

  La 15 noiembrie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la Moldovan Grape Fair Week, eveniment de format B2B (business to business),

  17.11.2017

  Participarea Republicii Moldova la conferința ministerială a Forumului de la Salzburg

  În perioada 15-16 noiembrie la Varșovia, a avut loc conferința ministerială a Forumului de la Salzburg, organizat sub patronajul dlui Mariusz Blaszczak, Ministrul Afacerilor Interne și Administrației al Republicii Polone.

  17.11.2017

  Vizita de curtoazie a Ambasadorului Columbiei

  La 17 noiembrie 2017, Ambasadorul Iurie Bodrug a găzduit o vizită de curtoazie a E.S. dl Javier Dario Higuera Angel, Ambasador al Republicii Columbia în Republica Polonă, stat acreditat prin cumul şi pentru Republica Moldova.

  13.11.2017

  Vizita de curtoazie a Ambasadorului Suediei

  La 13 noiembrie 2017, Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de curtoazie cu E.S. dl Stefan Gullgren, Ambasadorul Suediei în Republica Polonă.

  13.11.2017

  Forumul de Securitate de la Varşovia

  În perioada 8-9 noiembrie 2017, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la sesiunile Forumului de Securitate de la Varșovia.

  13.11.2017

  Forumul de Politică Externă

  La 9 noiembrie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la cel de-al XV-lea Forum de Politică Externă organizat la Varșovia, la care au avut discursuri premierul Beata Szydło și ministrul de externe Witold Waszczykowski.

  13.11.2017

  Prezentarea candidaturii Poloniei pentru Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

  La 8 noiembrie 2017, MAE al RP a invitat corpul diplomatic acreditat la Varșovia la prezentarea profesorului Elżbieta Karska, drept candidat din partea Poloniei pentru Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, care să-l înlocuiască pe Comisarul curent, Nils Muižnieks.

  10.10.2017

  Sesiunea Adunării Parlamentare Moldova – Polonia

  În perioada 9-10 octombrie 2017, la Varșovia, s-a desfășurat cea de-a IV-a sesiune a Adunării Parlamentare (AP) Republica Moldova – Republica Polonă.

  02.10.2017

  Inaugurarea instruirii la Academia de Administrare Publicã a Parteneriatului Estic

  La 2 octombrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat împreună cu ceilalți Ambasadori ai statelor Parteneriatului Estic (PaE) acreditate la Varșovia, la o întrevedere de lucru cu Viceministrul afacerilor externe, Joanna Wronecka, urmată de ceremonia oficială de inaugurare a unui nou ciclu de instruire al Academiei de Administrare Publică a PaE, adresat funcționarilor publici din țările PaE.

  02.10.2017

  Participarea la Forumul European al Noilor Idei

  La 28 septembrie, Lia Ţurcan, secretar secund la Ambasadă a participat în calitate de panelist la o masă rotundă cu genericul „Companiile polone pe piața regională. Reducerea riscurilor asociate cu corupția și crima economică”, organizată în cadrul Forumului European al Noilor Idei, care a avut loc la Sopot.

  02.10.2017

  Inaugurarea anului de studii la College of Europe (Natolin)

  La 29 septembrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de șefii altor misiuni diplomatice acreditate la Varsovia, la ceremonia de inaugurare a noului an de studii la Colegiul European (campus Natolin).

  28.09.2017

  Congresul Initiativelor Est-europene

  Ambasadorul Iurie Bodrug a participat în perioada 25-26 septembrie, la Lublin, la ediţia a 6 a Congresului Iniţiativelor Est-europene, care reuneşte anual peste 1 mie de participanţi din ma multe ţări ale lumii, dar în special, din Polonia şi statele din spaţiul post-sovietic, inclusiv, parlamentari, miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai cercurilor de afaceri şi ştiinţifice, precum şi ai presei.

  26.09.2017

  Recepție oficială la Torun

  La 21 septembrie, Ambasada Republicii Moldova la Varșovia în colaborare cu Consulul Onorific al ţării noastre Torun, voievodatul Kuiavo-Pomerania, a organizat o recepție oficială consacrată aniversarii de 26 de ani de Independență a Republicii Moldova şi celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi Polonia.

  20.09.2017

  Sarbatoarea Roadei la Piotrkow-Trybunalski

  La 17 septembrie, Ambasadorul Iurie Bodrug impreuna cu soţia au participat la evenimentele prilejuite de Sarbatoarea Roadei la Piotrkow-Trybunalski, raion care are stabilite, prin intermediul ambasadei, relaţii de parteneriat cu raional Glodeni din Republica Moldova.

  19.09.2017

  Cel mai mare eveniment de afaceri al anului - Moldova Business Week 2017 va avea loc pe 3-6 octombrie

  Comunitatea de afaceri din Republica Moldova, investitori locali și străini, împreună cu autoritățile statului și partenerii de dezvoltare se reunesc în cadrul unui amplu eveniment economic – Moldova Business Week 2017, care va avea loc în perioada 3-6 octombrie a.c.

  11.09.2017

  Reuniunea anualã a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM) 2017

  La 11 septembrie Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la deschiderea oficialã a celei de-a 21 reuniuni anuale a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM), care a va avea loc în perioada 11-22 septembrie 2017 la Varsovia.

  09.09.2017

  Vizita la Varșovia a Vicedirectorului ONVV

  În perioada 5-8 septembrie curent, dl Vladimir Grosu, Vicedirector al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) a efectuat o vizită de lucru la Varșovia.

  08.09.2017

  Forul Economic de la Krynica Zdroj

  În perioada 5-7 septembrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la Forul Economic de la Krynica Zdroj, voievodatul Malopolska, care este unul dintre cele mai mari şi mai importante evenimente de acest gen şi care reuneşte anual peste 2 mii de participanţi din mai multe ţări ale lumii, inclusiv, şefi de state şi guverne, preşedinţi ai Parlamentelor naţionale, miniştri, lideri politici, cercuri de afaceri şi ştiinţifice

  30.08.2017

  Copiilor – despre Moldova

  Cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, Ambasada a efectuat o prezentare a țării noastre în cadrul instituției preșcolare nr. 191 din Varșovia, atît pentru copii, cît şi pentru pentru părinţi.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013