Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  20.09.2017

  Sarbatoarea Roadei la Piotrkow-Trybunalski

  La 17 septembrie, Ambasadorul Iurie Bodrug impreuna cu soţia au participat la evenimentele prilejuite de Sarbatoarea Roadei la Piotrkow-Trybunalski, raion care are stabilite, prin intermediul ambasadei, relaţii de parteneriat cu raional Glodeni din Republica Moldova.

  19.09.2017

  Cel mai mare eveniment de afaceri al anului - Moldova Business Week 2017 va avea loc pe 3-6 octombrie

  Comunitatea de afaceri din Republica Moldova, investitori locali și străini, împreună cu autoritățile statului și partenerii de dezvoltare se reunesc în cadrul unui amplu eveniment economic – Moldova Business Week 2017, care va avea loc în perioada 3-6 octombrie a.c.

  11.09.2017

  Reuniunea anualã a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM) 2017

  La 11 septembrie Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la deschiderea oficialã a celei de-a 21 reuniuni anuale a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM), care a va avea loc în perioada 11-22 septembrie 2017 la Varsovia.

  09.09.2017

  Vizita la Varșovia a Vicedirectorului ONVV

  În perioada 5-8 septembrie curent, dl Vladimir Grosu, Vicedirector al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) a efectuat o vizită de lucru la Varșovia.

  08.09.2017

  Forul Economic de la Krynica Zdroj

  În perioada 5-7 septembrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la Forul Economic de la Krynica Zdroj, voievodatul Malopolska, care este unul dintre cele mai mari şi mai importante evenimente de acest gen şi care reuneşte anual peste 2 mii de participanţi din mai multe ţări ale lumii, inclusiv, şefi de state şi guverne, preşedinţi ai Parlamentelor naţionale, miniştri, lideri politici, cercuri de afaceri şi ştiinţifice

  30.08.2017

  Copiilor – despre Moldova

  Cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, Ambasada a efectuat o prezentare a țării noastre în cadrul instituției preșcolare nr. 191 din Varșovia, atît pentru copii, cît şi pentru pentru părinţi.

  28.08.2017

  Ziua Națională marcată la Sandomierz

  La 27 august, Ambasadorul Iurie Bodrug cu soția au efectuat o vizită de curtoazie la Sandomierz, Voievodatul Swietokrzyskie, la invitația autorităților locale, unde a fost marcată în mod solemn Ziua Națională a țării noastre.

  28.08.2017

  Vizita studenților la Ambasadă

  La 25 august, Ambasada a găzduit o întrevedere cu grupul de studenți din RM, care își fac studiile la Colegiul Europei, campusul Natolin, la inițiativa acestora.

  25.08.2017

  Stimaţi compatrioţi,

  Cu prilejul aniversării a 26 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, adresez cordiale felicitări în numele propriu și al echipei Ambasadei RM la Varșovia.

  18.08.2017

  Meciul Sheriff Tiraspol - Legia Warszawa, disputat în capitala Poloniei

  La data de 17 august curent, la Varșovia a fost disputat meciul între echipele Sheriff Tiraspol și Legia Warszawa. Acesta face parte din preliminariile pentru Liga Europei și a fost finalizat cu o remiză, scor 1:1.

  07.08.2017

  Întrevedere cu Directorul Centrului Regional Medical de Urgență din or. Katowice

  La 5 august curent dl Vladislav Nastas, Secretar I al Ambasadei, a avut o întrevedere cu dl Artur Borowicz, Director al Centrului Regional Medical de Urgență (WPR) din or. Katowice. În cadrul acesteia, au fost abordate perspectivele de cooperare cu instituțiile similare din Republica Moldova, în contextul în care WPR este cel mai mare serviciu de acest gen din Polonia, și unul din cele mai mari din Europa.

  19.07.2017

  SAVE THE DATE: Moldova Business Week 2017, October 2-6, Chisinau

  Dear friends,

  We are glad to inform you regarding the 4th edition of the most important event of the year in the Republic of Moldova, dedicated to the business environment, investment and export promotion - "Moldova Business Week 2017", which will be held in Chisinau, in the timeframe between the 2nd and the 6th of October, 2017.

  10.07.2017

  Întrevedere de curtoazie cu Ambasadorul Georgiei

  La 10 iulie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de curtoazie cu noul Ambasador al Georgiei acreditat la Varșovia, dl Ilia Darchiashvili. Întrevederea a permis stabilirea unei relații colegiale amicale, precum și efectuarea unui schimb de opinii pe diferite subiecte actuale și de interes comun, care ar contribui la consolidarea cooperării bilaterale.

  23.06.2017

  Delegație din Hîncești în vizită la Ambasadă

  La 22 iunie curent, Ambasada a găzduit o delegație din or. Hîncești, condusă de dl Primar Alexandru Botnari. Delegația a fost însoțită de dl Pavel Scura, Consulul Onorific al RM la Lodz. Ambasadorul Iurie Bodrug a informat oaspeții despre activitatea misiunii și ultimele evoluții în relațiile din ambele țări

  13.06.2017

  Participarea la conferința internațională LubInvest 2017

  La 8 iunie curent, la Lublin, a avut loc conferința internațională LubInvest 2017, organizată de Camera de Comerț Polono-Ucraineană (PUIG).

  13.06.2017

  Vizita de lucru în voievodatul Wielkopolska

  La 7 iunie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug a efectuat o vizită de lucru la Poznan, unde a avut întrevederi cu Voievodul de Wielkopolska, dl Zbigniew Hoffmann, precum și conducerea administrației localității Sroda Wielkopolska.

  01.06.2017

  Vizita la Varșovia a delegației Parlamentului Republicii Moldova

  În perioada 28-31 mai curent, delegația Comisiei pentru Agricultură și Industrie Alimentară a Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu dl Radu Mudreac, Președintele acesteia, a efectuat o vizită la Varșovia.

  18.05.2017

  Vizita la Varşovia a Preşedintelui Parlamentului RM

  În perioada 17-18 mai 2017, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, E.S. dl Andrian Candu, a efectuat o vizită de lucru la Varşovia, cu ocazia participării la Summit-ul Preşedinţilor Parlamentelor Europei Centrale şi de Est (#EUROWAW2017)

  02.05.2017

  Primul lot de asistență tehnică pentru Republica Moldova din Republica Polonă

  La data de 30 aprilie curent, la Chișinău a fost livrat primul lot de asistență tehnică, oferit urmare intemperiilor, care au afectat Republica Moldova în perioada 20-21 aprilie 2017.

  26.04.2017

  Vizita la Ambasadă a studenţilor Academiei Economice din Varşovia

  La 26 aprilie curent, Ambasada a găzduit un grup de studenți polonezi, din cadrul Academiei Economice din Varșovia, ca parte a proiectului „Action Diplomacy”. Ambasadorul Iurie Bodrug a relatat despre specificul activității Ambasadei şi a prezentat succint situaţia politico-economică din RM, precum și relațiile bilaterale moldo-polone şi buna cooperare pe diverse filiere.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013