Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  21.03.2019

  Reuniune a consilierilor economici

  Domnul Octavian Berzan, Prim-secretar, șef al Biroului comercial – economic al Ambasadei, a participat la o reuniune, organizată pentru reprezentanții corpului diplomatic, acreditat la Varșovia de către Asociația Producătorilor de Carne din Polonia.

  20.03.2019

  Întrevedere cu Vice-mareșalul Semului

  Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de lucru cu dl Ryszard Terlecki, Vice-mareșalul Seimului polonez, din partea partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS).

  19.03.2019

  Întrevedere la Seimul Republicii Polone

  La 18 martie 2019, Ambasadorul Iurie Bodrug, împreună cu colaboratorii misiunii au avut o întrevedere cu membrii misiunii de observatori din partea Seimului Republicii Polone la alegerile parlamentare și referendumul din Republica Moldova, din 24 februarie, curent.

  13.03.2019

  Reuniunea Clubului ambasadorilor – vorbitori de limbă poloneză

  La 12 martie, Ambasadorul Iurie Bodrug, a participat la reuniunea ordinară a Clubului ambasadorilor – vorbitori de limbă poloneză, la care a participat, în calitate de invitat special, dl Krzysztof Kozlowski, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne și Administrației al Poloniei, care a vorbit despre prioritățile instituției și planurile de dezvoltare a capacităților acesteia pentru asigurarea securității țării și cetățenilor ei.

  12.03.2019

  Premierea laureaților concursului Mărțișor 2019

  La 11 martie, curent, la sediul Ambasadei, a avut loc premierea laureaților concursului ”Mărțișor – un simbol al Primăverii”, organizat în premieră de către Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.

  07.03.2019

  Felicitări de 8 Martie

  07.03.2019

  Reuniunea Clubului ambasadorilor – vorbitori de limbă poloneză

  La 5 martie, Ambasadorul Iurie Bodrug, a participat la reuniunea ordinară a Clubului ambasadorilor – vorbitori de limbă poloneză, la care a participat, în calitate de invitat special, dl Jacek Czaputowicz, Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, care a vorbit despre prioritățile politicii externe a Poloniei, problematica securității naționale și regionale, relațiile în cadrul UE.

  04.03.2019

  În memoria celor căzuți pentru independența Republicii Moldova

  La 2 martie, curent, la Biserica Sf. Ioan Scărarul din Varsovia, a fost oficiat un serviciu divin în memoria celor căzuți la datorie pentru indepenedenta și suveranitatea Republicii Moldova.

  01.03.2019

  Felicitare cu prilejul 1 Martie, MĂRȚIȘOR

  Primăvara este anotimpul renașterii, al învierii la viață.

  Vă dorim să aveți o primăvară minunată, cu căldură sufletească și plină de dragoste.

  Cu drag,
  Colectivul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă

  18.02.2019

  Întrevedere de curtuazie

  La 15 februarie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug, a avut o întrevedere de curtuazie cu dna Ana Maria Ramirez, Ambasador al Argentinei la Varșovia, care și-a început recent misiunea diplomatică în Republica Polonă. În cadrul întrevederii, a fost trecut în revistă stadiul actual al dialogului politico-diplomatic și evoluția pozitivă a cooperării bilaterale, precum și a fost subliniată deschiderea spre dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, inclusiv, la nivelul ambasadelor de la Varșovia.

  13.02.2019

  Întrevedere cu Mareșalul Senatului Poloniei

  Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de șefii altor misiuni diplomatice acreditate la Varșovia la tradiționala întrevedere de început de an cu Mareșalul Senatului Republicii Polone, E.S. dl Stanislaw Karczewski, căruia i-a transmis urări de bine din partea Parlamentului Republicii Moldova.

  11.02.2019

  Interviul Ambasadorului Republicii Moldova la Varșovia

  Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Polonă, Iurie Bodrug, a acordat un amplu interviu intitulat: „Moldova contemporană și relațiile bilaterale moldo-polone”, redactorului Leszek Wątróbski, în care a vorbit despre aspecte istorice comune, ascensiunea relațiilor bilaterale moldo-polone, cultura națională, principalele atractivități turistice, acțiuni și proiecte curente, realizate la nivel bilateral, precum și perspectivele cooperării dintre Republica Moldova și Republica Polonă.

  01.02.2019

  ANUNȚ

  Ambasada Republicii Moldova la Varșovia lansează concursul de desene și eseuri pentru copii și tinerii din cadrul comunității cetățenilor Republicii Moldova, care se află permanent ori temporar în Republica Polonă, ediţia 2019, cu genericul „Mărțișor – un simbol al Primăverii”.

  31.01.2019

  ANUNȚ

  Stimaţi concetăţeni,

  Vă informăm că în cadrul Ambasadei Moldovei în Polonia (adresa: 02-710 Warszawa, ul. Imielińska 1) se va organiza secție de votare pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

  Pentru informaţii suplimentare referitor la scrutin, Vă rugăm să accesați pagina web a Comisiei Electorale Centrale.

  Уважаемые сограждане,

  Информируем, что в Посольстве Республики Молдова в Варшаве (адрес: 02-710 Warszawa, ul. Imielińska 1) будет организован избирательный участок для парламентских выборов и республиканского консультативного референдума от 24-го февраля 2019-го года.

  Для дополнительной информации по поводу выборов просим зайти на страницу Центральной Избирательной Комиссии.

  Szanowni Współobywatele,

  Informujemy, że w Ambasadzie Republiki Mołdawii w Warszawie (adres: 02-710 Warszawa, ul. Imielińska 1) zostanie zorganizowane stanowisko wyborcze do wyborów parlamentarnych i republikańskiego referendum konsultacyjnego od 24 lutego 2019 r.

  Więcej informacji na temat wyborów znajduje się na stronie Centralnej Komisji Wyborczej.

  23.01.2019

  Programul de burse Lane Kirkland pentru anul academic 2019 – 2020

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, informează despre lansarea programului de burse Lane Kirkland în Polonia, pentru anul academic 2019 – 2020.

  23.01.2019

  Expoziție de imagini dedicată Parteneriatului Estic

  La 22 ianuarie 2019, în incinta aeroportului internațional Frederic Chopin din Varșovia, a fost inaugurată Expoziția comună de imagini reprezentative pentru patrimoniul UNESCO al celor 6 state din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul este consacrat aniversării a 10 ani de la crearea Parteneriatului Estic.

  23.01.2019

  Invitație la Expoziția națională ”Fabricat în Moldova”, Chișinău, 30 ianuarie - 3 februarie 2019

  Ambasada Republicii Moldova din Varșovia informează despre organizarea celei de-a XVIII-a ediții a Expoziției naționale “Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2019, pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” SA, mun. Chișinău.

  15.01.2019

  Mesaj de condoleanțe

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă exprimă întreaga sa compasiune în legătură cu decesul tragic al Primarului orașului Gdansk, Pawel Adamowicz și adresează sincere condoleanțe familiei, prietenilor și celor apropiați. Profundă compasiune și solidaritate Republicii Polone și poporului polonez.

  10.01.2019

  Colaborare cu Consiliul Olimpic din Bialystok

  La 9 ianuarie, ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Olimpic din voievodatul Podlaskie (Bialystok), cu care a discutat despre posibilitățile de impulsionare a contactelor Comitetelor Olimpice ale Moldovei și Polonia, inclusiv, la nivel local și regional.

  27.12.2018

  Felicitare