Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  18.07.2018

  Vizita la Torun

  La 16 iulie, Ambasadorul Iurie Bodrug, împreună cu o delegaţie din ţara noastră, condusă de către dl Ion Balan, Preşedinte al Comisiei pentru agricultură şi industrie alimentară a Parlamnetului Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru la Torun, voievodatul Cuiavo-Pomerania, unde au avut loc întrevederi de lucru la Administratia voivodală, Primăria or. Torun, precum şi cu o serie de oameni de afaceri, în contextul pregătirilor Festivalului strugurilor din Republica Moldova, care urmează a se desfăşura în acest oraş.

  18.07.2018

  Aniversarea de 550 de ani ai parlamentarismului polonez

  La 13 iulie, ambasadorul Iurie Bodrug a participat, în numele Parlamentului Republicii Moldova, la solemnităţile de la Varşovia, prilejuite de aniversarea de 550 de ani ai parlamnetarismului polonez. Cu acest prilej, Preşedintele ţării, dl Andrzei Duda a rostit un discurs solemn în faţa Adunării Naţionale – şedinţa comună a Seimului şi Senatului. La solemnităţi au participat delegaţii din circa 20 de state ale Europei.

  26.06.2018

  Vizita la Konin

  La 23 iunie, Ambasadorul Iurie Bodrug a efectuat o vizită de lucru la Konin, voievodatul Wielkopolska, infrăţit cu oraşul Ungheni din Republica Moldova, unde a avut o întrevedere cu pimarul oraşului, Józef Nowicki şi viceprimarul Slawomir Lorek,

  26.06.2018

  Diploma MAEIE – Consulului Onorific la Torun

  Pe durata vizitei în voievodatul Cuiavo-Pomerania, în cadrul unei ceremonii solemne, Ambasadorul Iurie Bodrug a înmînat dlui Jan Mrozowski, Consul Onorific al Republicii Moldova la Torun, Diploma de Onoare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrarii Europene pentru merite deosebite în promovarea şi amplificarea relaţiilor prieteneşti dintre Moldova şi Polonia.

  21.06.2018

  Întrevedere la Seimul Republicii Polone

  La 19 iunie, Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de lucru cu Ryszard Terlecki, Vicemaresal al Seimului Republicii Polone, cu care a discutat o serie de chestiuni ale relaţiilor bilaterale moldo-polone, inclusiv, în contextul pregătirilor către reuniunea a V a Adunării Interparlamentare Republica Moldova - Republica Polonă.

  06.06.2018

  Stimați cetățeni,

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, aduce la cunoștința persoanelor interesate, că prestarea serviciilor consulare este temporar sistată, pînă la data de 04.07.2018, din motivul absenței colaboratorului ambasadei, responsabil de domeniul consular.

  Excepție o va constitui doar examinarea solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova privind perfectarea titlurilor de călătorie necesare pentru reîntoarcerea în Republica Moldova, precum și eliberarea actelor (doar a buletinelor de identitate și pașapoartelor pentru călătorie în străinătate), recepționate de la autoritățile moldovenești.

  Misiunea diplomatică își exprimă regretul pentru incomoditățile create.

  30.05.2018

  Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO

  În perioada 25-28 mai 2018, Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă a acordat asistenţa necesară delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova, în contextul participării la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO, care a avut loc la Varşovia, şi a fost găzduită de Seimul Republicii Polone. La reuniune au participat delegaţii parlamentare ale statelor membre NATO, precum şi din statele asociate.

  29.05.2018

  Anunţ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că, la data de 1 iunie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă şi Secția consulară a Ambasadei nu vor activa. Activitatea consulară va fi reluată de pe data de 4 iunie.

  25.05.2018

  Vizită de studiu in Polonia

  În perioada 22-25 mai 2018, un grup de reprezentanți ai Poliției de Frontieră și al Serviciului Vamal al Republicii Moldova s-a aflat într-o vizită de studiu în Republica Polonă.

  16.05.2018

  Anunţ

  Ambasada Republicii Moldova în Polonia aduce la cunoștința persoanelor interesate, că în perioada 28.05.2018-05.07.2018 prestarea serviciilor consulare va fi temporar sistată, din motivul absenței colaboratorului ambasadei, responsabil de domeniul consular.

  07.05.2018

  Preoți militari din Moldova în Polonia

  În perioada 30 iunie - 4 mai 2018, o delegație de preoți militari din Republica Moldova a întreprins o vizită în Republica Polonă, la invitația preoților din cadrul Ordinariatului Militar Ortodox al Mitropoliei Poloniei.

  04.05.2018

  Studenţi în vizită la Ambasadă

  La 4 mai 2018, Ambasada a găzduit vizita unui grup de studenţi ai Şcolii Superioare de Studii Economice din Varşovia, participanți la cea de-a 7-a ediție a proiectului "Action Diplomacy”.

  27.04.2018

  Prezentarea Moldovei la Colegiul Europei din Varșovia

  La 27 aprilie 2018, în cadrul campusului Natolin al Colegiului Europei din Varșovia, a avut loc evenimentul ,,Zilele Naționale a statelor din Balcani și Europa de Sud-Est” (Romania, Republica Moldova, Albania, Serbia, Bulgaria).

  24.04.2018

  Tineri bibilotecari în vizită de studiu

  Un grup de 12 tineri colaboratori ai bibliotecilor din ţara noastră se află în Polonia într-o vizită de studiu, organizată de către Asociaţia bibliotecarilor din Polonia.

  23.04.2018

  Reuniunea Asociației Institutelor Naționale de Sănătate Publică

  În perioada 22-26 aprilie, la Varșovia are loc reuniunea anuală a Asociației Institutelor Naționale de Sănătate Publică (IANPHI) din Europa, organizată de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății.

  17.04.2018

  Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic la Varşovia

  La 17 aprilie, curent, dl Nicolae Juravschi, Președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, aflat în vizită de lucru la Varşovia, avut o întrevedere cu Președintele Comitetului Olimpic polonez, Andrzej Kraśnicki, cu care a discutat despre posibilităţile de colaborare ale celor două instituţii.

  17.04.2018

  Moldova – o destinație turistică atractivă

  La 10 aprilie 2018, la Varsovia, a avut loc reuniunea Asociației jurnaliștilor călători ”Globtrotter”, care a fost dedicată prezentării valorilor turistice şi culturale ale Republicii Moldova.

  13.04.2018

  Expoziția internațională ”Dincolo de Frontiere”

  La 12 aprilie 2018, la Muzeul Pământului din Varșovia, a avut loc, inaugurarea expoziției internaționale de pictură ,,Dincolo de Frontiere”, organizată de Academia Poloneză de Științe și Muzeul Pământului din Varșovia.

  06.04.2018

  Stimaţi colegi, dragi prieteni!

  Fie ca sărbătoarea Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos să reverse în sufletele voastre lumină, bucurie, sănătate iar pacea şi armonia să Vă însoţească pretutindeni.

  Să Vă bucuraţi din plin, alături de cei dragi, de luminoasele zile ale Învierii Domnului, care să Vă călăuzească pașii și să lumineze calea vieții.

  Hristos a înviat!

  Cu drag, Colectivul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă

  23.03.2018

  Semnarea planului de cooperare între Moldova și Frontex

  La 23 martie, Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, a acordat asistența protocolară delegației Poliției de Frontieră, condusă de către dl Fredolin Lecari, Comisar-șef, care a avut o întrevedere oficială cu dl Fabrice Leggeri, directorul Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013