Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  17.04.2018

  Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic la Varşovia

  La 17 aprilie, curent, dl Nicolae Juravschi, Președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, aflat în vizită de lucru la Varşovia, avut o întrevedere cu Președintele Comitetului Olimpic polonez, Andrzej Kraśnicki, cu care a discutat despre posibilităţile de colaborare ale celor două instituţii.

  17.04.2018

  Moldova – o destinație turistică atractivă

  La 10 aprilie 2018, la Varsovia, a avut loc reuniunea Asociației jurnaliștilor călători ”Globtrotter”, care a fost dedicată prezentării valorilor turistice şi culturale ale Republicii Moldova.

  13.04.2018

  Expoziția internațională ”Dincolo de Frontiere”

  La 12 aprilie 2018, la Muzeul Pământului din Varșovia, a avut loc, inaugurarea expoziției internaționale de pictură ,,Dincolo de Frontiere”, organizată de Academia Poloneză de Științe și Muzeul Pământului din Varșovia.

  06.04.2018

  Stimaţi colegi, dragi prieteni!

  Fie ca sărbătoarea Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos să reverse în sufletele voastre lumină, bucurie, sănătate iar pacea şi armonia să Vă însoţească pretutindeni.

  Să Vă bucuraţi din plin, alături de cei dragi, de luminoasele zile ale Învierii Domnului, care să Vă călăuzească pașii și să lumineze calea vieții.

  Hristos a înviat!

  Cu drag, Colectivul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă

  23.03.2018

  Semnarea planului de cooperare între Moldova și Frontex

  La 23 martie, Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, a acordat asistența protocolară delegației Poliției de Frontieră, condusă de către dl Fredolin Lecari, Comisar-șef, care a avut o întrevedere oficială cu dl Fabrice Leggeri, directorul Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

  15.03.2018

  Vizita în voievodatul Szczecin

  La 14 martie, pe durata vizitei în voievodatul Pomerania Occidentală, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat la o amplă actiune de prezentare a valorilor turistice şi culturale ale țării noastre, organizată de către Facultatea Ştiintelor despre Pământ a Universităţii din Szczecin în colaborare cu Compania de turism receptiv Tatra-bis din Chișinau.

  15.03.2018

  Vizita în voievodatul Szczecin

  Ambasadorul Iurie Bodrug împreuna cu soția s-au aflat în perioada 13-14 martie într-o vizită de lucru la Szczecin.

  07.03.2018

  Felicitare Ambasada RM la Varsovia

  07.03.2018

  ANUNȚ

  Stimați cetățeni,

  Vă aducem la cunoștință că, în perioada 8-9 martie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă și Secția consulară a Ambasadei nu vor active. Activitatea consulară va fi reluată de pe data de 12 martie.

  03.03.2018

  Comemorarea celor căzuți pentru independența Republicii Moldova

  La data de 3 martie, la biserica ortodoxă Sf. Ioan Scărarul din Varșovia, a avut loc un serviciu divin întru comemorarea celor căzuți pentru independența Republicii Moldova.

  28.02.2018

  Întrevedere la Asociația combatanților și foștilor deținuți politici

  Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de lucru cu membrii conducerii Asociației combatanților și foștilor deținuți politici din Republica Polonă, în contextul marcării la începutul lunii martie a aniversării începutului conflictului militar de pe Nistru din anul 1992, dar și al intenției de a stabili relații de colaborare cu Asociația veteranilor războaielor și conflictelor armate locale din Republica Moldova.

  17.02.2018

  Conferința Europa Carpaților

  La 17 februarie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de parlamentari și înalți oficiali din cadrul statelor din regiunea Carpaților, la cea de-a 20-a ediție a conferinței internaționale ,,Europa Carpaților”, ce a avut loc la Przemyśl.

  14.02.2018

  Ceremonie de comemorare a ostașilor căzuți pentru independența Republicii Moldova

  La data de 3 martie curent, Ambasada Republicii Moldova la Varșovia împreună cu reprezentanții Asociației Veteranilor de Război și Conflictelor Armate, invită conaționalii, membrii diasporei moldovenești, să participe la ceremonia de comemorare a ostașilor căzuți pentru independența Republicii Moldova.

  07.02.2018

  Întrevedere cu Vicemareșalul Seimului Republicii Polonia

  La 7 februarie, ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de lucru cu dl Ryszard Terlecki, Vicemareșal al Seimului Republicii Polone, cu care a discutat mai multe aspecte ale colaborarii interparlamentare polono-moldovenești, inclusiv, în contextul continuării activității Adunării Interparlamentare Republica Moldova – Republica Polonă.

  02.02.2018

  Întrevederi în cadrul Seimului și Senatului Republicii Polonia

  La 2 februarie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de șefii altor misiuni diplomatice acreditate la Varșovia, la tradiționala întrevedere cu Mareșalul Senatului Stanislaw Karczewski, care a informat asistența despre anul parlamentar 2018 și prioritățile de pe agenda parlamentară.

  30.01.2018

  Întrevedere de lucru cu Președintele Poloniei Andrzej Duda

  La 30 ianuarie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, alături de alți șefi ai misiunilor diplomatice acreditați la Varșovia, membri ai Clubului informal ai ambasadorilor vorbitori de limbă poloneză la o întrevedere de lucru cu Președintele Poloniei Andrzej Duda.

  15.12.2017

  Reuniunea Clubului Consilierilor Comerciali

  La 12 decembrie 2017, la Varșovia, a avut loc reuniunea Clubului Consilierilor Comerciali ai Ambasadelor acreditate la Varșovia, organizată de către Camera de Comerț din Polonia, cu prilejul lansării unor noi proiecte investiționale și de infrastructură în domeniul transporturilor aeriene, feroviare și terestre.

  11.12.2017

  Conferința internațională Dialogul pentru Democrație de la Varșovia

  În perioada 7-8 decembrie 2017, la Varșovia, a avut loc cea de-a 6-a ediție a conferinței internaționale: "Dialogul pentru Democrație de la Varșovia".

  08.12.2017

  Primul Congres al Drepturilor Civile

  În perioada 8-9 decembrie curent, la Varșovia, se desfășoară Primul Congres al Drepturilor Civile, organizat de Comisarul pentru Drepturile Omului pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare a instituției independente de ombudsman în Polonia.

  04.12.2017

  Participarea secretarului de stat Daniela Morari la conferinţa internaţională privind rezultatele celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

  La 4 decembrie 2017, Daniela Morari, secretar de stat pentru integrare europeană, a participat la conferinţa internaţională privind rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic (PaE), organizată la Varşovia de Ministerul de Externe Polon în parteneriat cu Institutul Polonez pentru Relaţii Internaţionale (PISM).

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013