Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  16.10.2018

  Studenți în vizită la Ambasadă

  La 16 octombrie 2018, Ambasada a găzduit vizita unui grup de studenţi din țara noastră, care își fac studiile în cadrul campusului Natolin (Varșovia) al College of Europe.

  15.10.2018

  Participare la Reuniunea Consulilor Onorifici

  La 5-6 octombrie, la Chișinău a avut loc Reuniunea Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova peste hotare, la care au participat și dnii Pavel Scura, Consul Onorific al RM la Lodz, Jan Mrozowski, Consul Onotrific al RM la Torun, Maciej Bukowski, Consul Onorific al RM la Elblong, precum și Aleksander Laskawer, candidat pentru funcția de Consul Onorific al RM la Szczecin.

  15.10.2018

  Anunț

  Ambasada Republicii Moldova în Polonia aduce la cunoștința persoanelor interesate, că în perioada 15 – 22 octombrie 2018 prestarea serviciilor consulare va fi temporar sistată, din motivul absenței colaboratorului ambasadei, responsabil de domeniul consular.

  15.10.2018

  Vizită la Piotrkow-Trybunalski

  La 13 octombrie, Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, in calitate de oaspete de onoare, împreună cu delegația raionului Glodeni, condusă de către dl Președinte Ion Leucă, la evenimentele solemne prilejuite de marcarea a 20 de ani de la crearea acestei unități territorial-adimistrative.

  09.10.2018

  Reuniunea Președinților Curților Constituționale

  La 8 octombrie curent, la Varșovia, a avut loc reuniunea Președinților Curților Constituționale, în cadrul căreia au avut loc discuții asupra ,,Rolului curților constituționale în cadrul unui stat modern”.

  09.10.2018

  Vizita de studiu în regiunea Podlaskie

  În perioada 2-5 octombrie, Secretarul I al Ambasadei, Octavian Berzan, a participat la o vizită de studiu în regiunea Podlaskie.

  20.09.2018

  Vinurile moldovenești au fost apreciate la ”Congress Alcohols and Beverages 2018” din Varșovia

  La 19 septembrie 2018, la Varșovia, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din Polonia pentru actorii industriei băuturilor alcoolice ”Congress Alcohols and Beverages 2018”.

  17.09.2018

  Expoziție dedicată Parteneriatului Estic

  La 15 septembrie 2018, în incinta sălii principale a Gării Centrale din Varșovia, a fost deschisă expoziția comună de imagini representative pentru patrimoniul UNESCO al celor 6 state din cadrul Parteneriatului Estic.

  12.09.2018

  Schimb de experiență

  La 10-12 septembrie, în Polonia se află o delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova, condusă de către Președintele acesteia, dl Veaceslav Unitilă. Pe durata vizitei, pe lîngă un schimb aprofundat de experiență cu Curtea Supremă de Audit a Poloniei, a fost semnat un accord bilateral de colaborare directă între ambele părți. La realizarea acestei vizite a participat Ambasadorul Iurie Bodrug.

  12.09.2018

  Reuniunea anualã a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM) 2018

  In perioada 10-21 septembrie curent, la Varsovia are loc cea de-a 22 reuniune anuala a OSCE de implementare a angajamentelor pe dimensiunea umană (HDIM).

  11.09.2018

  Acord de parteneriat Rîșcani-Leczno

  La 9 septembrie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug s-a aflat, la invitația autorităților locale, în vizită în localitatea Leczno, voievodatul Lublin, cu ocazia Zilei Roadei, împreună cu o delegație a raionului Rîșcani din Republica Moldova, condusă de către Președintele raionului, dl Iurie Urzică, de ansamblul de muzică populară Moștenitorii.

  10.09.2018

  Vizita Ministrului Apărării

  Dl Eugen Sturza, Ministrul Apărării al Republicii Moldova a efectuat în perioada 3-6 septembrie 2018, o vizită în Polonia, la invitația omologului său polonez.

  22.08.2018

  Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor naționale: Ziua Independenței Republicii Moldova și ”Limba Noastră”

  Doamnelor şi Domnilor, Compatrioţi stabiliţi în Republica Polonă,
  Vă felicităm din inimă cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova şi a sărbătorii naţionale "Limba Noastră", care reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate naţională a multor generaţii.

  16.08.2018

  Anunț

  Stimați cetățeni,

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, aduce la cunoștința persoanelor interesate, că pe teritoriul Republicii Polone, au fost depistate mai multe cazuri de activitate ilicită și excrocherii în rândul taximetriștilor.

  Misiunea diplomatică recomandă cetățenilor să fie precauți la solicitarea unor astfel de servicii, să apeleze doar la companiile autorizate și demne de încredere și să negocieze costul călătoriei.

  18.07.2018

  Vizita la Torun

  La 16 iulie, Ambasadorul Iurie Bodrug, împreună cu o delegaţie din ţara noastră, condusă de către dl Ion Balan, Preşedinte al Comisiei pentru agricultură şi industrie alimentară a Parlamnetului Republicii Moldova, a efectuat o vizită de lucru la Torun, voievodatul Cuiavo-Pomerania, unde au avut loc întrevederi de lucru la Administratia voivodală, Primăria or. Torun, precum şi cu o serie de oameni de afaceri, în contextul pregătirilor Festivalului strugurilor din Republica Moldova, care urmează a se desfăşura în acest oraş.

  18.07.2018

  Aniversarea de 550 de ani ai parlamentarismului polonez

  La 13 iulie, ambasadorul Iurie Bodrug a participat, în numele Parlamentului Republicii Moldova, la solemnităţile de la Varşovia, prilejuite de aniversarea de 550 de ani ai parlamnetarismului polonez. Cu acest prilej, Preşedintele ţării, dl Andrzei Duda a rostit un discurs solemn în faţa Adunării Naţionale – şedinţa comună a Seimului şi Senatului. La solemnităţi au participat delegaţii din circa 20 de state ale Europei.

  26.06.2018

  Vizita la Konin

  La 23 iunie, Ambasadorul Iurie Bodrug a efectuat o vizită de lucru la Konin, voievodatul Wielkopolska, infrăţit cu oraşul Ungheni din Republica Moldova, unde a avut o întrevedere cu pimarul oraşului, Józef Nowicki şi viceprimarul Slawomir Lorek,

  26.06.2018

  Diploma MAEIE – Consulului Onorific la Torun

  Pe durata vizitei în voievodatul Cuiavo-Pomerania, în cadrul unei ceremonii solemne, Ambasadorul Iurie Bodrug a înmînat dlui Jan Mrozowski, Consul Onorific al Republicii Moldova la Torun, Diploma de Onoare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrarii Europene pentru merite deosebite în promovarea şi amplificarea relaţiilor prieteneşti dintre Moldova şi Polonia.

  21.06.2018

  Întrevedere la Seimul Republicii Polone

  La 19 iunie, Ambasadorul Iurie Bodrug a avut o întrevedere de lucru cu Ryszard Terlecki, Vicemaresal al Seimului Republicii Polone, cu care a discutat o serie de chestiuni ale relaţiilor bilaterale moldo-polone, inclusiv, în contextul pregătirilor către reuniunea a V a Adunării Interparlamentare Republica Moldova - Republica Polonă.

  06.06.2018

  Stimați cetățeni,

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, aduce la cunoștința persoanelor interesate, că prestarea serviciilor consulare este temporar sistată, pînă la data de 04.07.2018, din motivul absenței colaboratorului ambasadei, responsabil de domeniul consular.

  Excepție o va constitui doar examinarea solicitărilor cetățenilor Republicii Moldova privind perfectarea titlurilor de călătorie necesare pentru reîntoarcerea în Republica Moldova, precum și eliberarea actelor (doar a buletinelor de identitate și pașapoartelor pentru călătorie în străinătate), recepționate de la autoritățile moldovenești.

  Misiunea diplomatică își exprimă regretul pentru incomoditățile create.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013