Национальный герб Молдовы

Arhiva noutăţilor

  18.05.2017

  Vizita la Varşovia a Preşedintelui Parlamentului RM

  În perioada 17-18 mai 2017, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, E.S. dl Andrian Candu, a efectuat o vizită de lucru la Varşovia, cu ocazia participării la Summit-ul Preşedinţilor Parlamentelor Europei Centrale şi de Est (#EUROWAW2017)

  02.05.2017

  Primul lot de asistență tehnică pentru Republica Moldova din Republica Polonă

  La data de 30 aprilie curent, la Chișinău a fost livrat primul lot de asistență tehnică, oferit urmare intemperiilor, care au afectat Republica Moldova în perioada 20-21 aprilie 2017.

  26.04.2017

  Vizita la Ambasadă a studenţilor Academiei Economice din Varşovia

  La 26 aprilie curent, Ambasada a găzduit un grup de studenți polonezi, din cadrul Academiei Economice din Varșovia, ca parte a proiectului „Action Diplomacy”. Ambasadorul Iurie Bodrug a relatat despre specificul activității Ambasadei şi a prezentat succint situaţia politico-economică din RM, precum și relațiile bilaterale moldo-polone şi buna cooperare pe diverse filiere.

  21.04.2017

  Request for assistance to liquidate the consequences of the heavy snowfall of April 2017

  April 21, 2017

  The Ministry of Foreign Affairs and European Integration informs that the Ministry of Finance has opened bank accounts for fundraising in order to liquidate the consequences of the heavy snowfall from April 2017, resulting in serious material damages.

  14.04.2017

  Întrevederea Viceprim-ministrului AEIE Andrei Galbur cu Consulii Onorifici ai Republicii Moldova în Polonia

  Cu ocazia vizitei de lucru în Republica Polonă, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova Andrei Galbur s-a întâlnit la 12 aprilie, la Varșovia, cu Consulii Onorifici ai Republicii Moldova, acreditați în Republica Polonă.

  03.04.2017

  Participarea delegației moldovenești la Conferința Organizaţiei de Colaborare a Căilor Ferate (OCCF)

  În perioada 27-31 martie curent, la Varşovia a avut loc cea de-a doua şedinţă a Conferinţei internaţionale pentru aprobarea textului Convenţiei privind Traficul Internaţional Direct.

  29.03.2017

  Vizita delegației de afaceri din r. Hâncești

  În perioada 27-29 martie 2017, în Republica Polonă a avut loc vizita unei delegații din Republica Moldova, conduse de Vicepreședintele Consiliului Raional Hâncești Dumitru Cornei, cu participarea reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie RM și a unui grup de 16 antreprenori din regiune.

  27.03.2017

  Vizita în Opole

  La 24 martie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug, a efectuat o vizită de lucru la Opole

  21.03.2017

  Participare la Conferinţa de la Universitatea Economică din Cracovia

  La 15 martie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug, în calitate de invitat special, a susţinut o prelegere despre situația actuală politică şi economică din Republica Moldova și progresele înregistrate în procesul de integrare europeană, în cadrul Conferinţei cu genericul „Polonia – ca partener politic și economic al statelor din Est”.

  16.03.2017

  Participarea la lansarea celei de-a 2 ediţii a „Mămăligii de Varşovia”

  La 15 martie 2017, reprezentanţii Ambasadei RM la Varşovia au participat la evenimentul de lansare a celei de-a doua ediţii pe hârtie a revistei „Mămăliga de Varşovia”, publicaţie scrisă şi editată în Polonia.

  07.03.2017

  Felicitări cu prilejul sărbătorii de 8 Martie!

  28.02.2017

  Dragi concetățeni,

  În numele colectivului Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia vă urăm să purtați cu mîndrie mărțișorul, oriunde vă aflați, ca tradiție vie ce marchează sosirea primăverii.

  1 Martie, acest început de primăvară, ne oferă ocazia să vă spunem cât de mult însemnaţi pentru noi, cât de mult vă apreciem.

  Vă dorim o primăvară cu împliniri, realizări şi multă sănătate!

  20.02.2017

  Întrevederi de lucru în voievodatul Wielkopolska

  Programul vizitei Ambasadorului Iurie Bodrug şi secretarului secund Vladislav Nastas a inclus, de asemenea, o întrevedere cu Directorul Centrului Voievodal de Pulmonologie și Chirurgie Toracică Dr. Aleksander Barinow-Wojewodzki,

  20.02.2017

  Iarmarocul Tour Salon Poznan

  La 17 februarie, Ambasadorul Iurie Bodrug şi secretarul secund Vladislav Nastas au participat la deschiderea Iarmarocului Internațional al Regiunilor și Produselor Turistice Tour Salon Poznan,

  20.02.2017

  Întrevedere cu Mareşalul de Wielkopolska

  La 17 februarie curent, Ambasadorul Iurie Bodrug, împreună cu soţia şi secretarul secund al Ambasadei Vlad Nastas a efectuat o vizită de lucru în or. Poznan, voievodatul Wielkopolska, unde a avut o întrevedere cu Mareșalul Voievodatului Wielkopolska Marek Woźniak.

  16.02.2017

  Vizită de studiu în Polonia

  În perioada 14-15 februarie 2017, la Varşovia s-a aflat o delegaţie compusă din reprezentanţi ai unor ministere ale Republicii Moldova, care a avut o vizită de studiu în domeniul controlului exporturilor de armament. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Serviciul Vamal al Republicii Polone.

  03.02.2017

  Cooperarea culturală între Glodeni şi Piotrkow

  Ambasadorul Iurie Bodrug, împreună cu Consulul Onorific al ţării noastre la Lodz, au efectuat la 2 februarie o vizită de lucru la Piotkow Trybunalski, raion polonez care a semnat un Acord de colaborare directă cu raionul Glodeni.

  03.02.2017

  Recepție diplomatică la Lodz

  Ambasadorul Iurie Bodrug a participat, în calitate de invitat special, la Recepția Diplomatică, organizată la Lodz de către Consulii Onorifici ai celor 15 state, care au reprezentanțele lor onorifice în acest voievodat.

  03.02.2017

  Întâlnirea de Anul Nou a Mareşalului Senatului RP cu corpul diplomatic acreditat la Varşovia

  Mareşalul Senatului, Stanislaw Karczewski, a avut la 1 februarie 2017 o întâlnire tradițională de Anul Nou cu ambasadorii acreditați la Varşovia, în cadrul căreia a subliniat că accentele pot varia, însă obiectivele de bază ale politicii externe polone, rămân neschimbate, acestea rezumându-se la o securitate bazată pe apartenența la NATO și UE.

  30.01.2017

  Reuniunea Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova în Republica Polonă

  La 30 ianuarie curent, la sediul Ambasadei RM la Varşovia, a avut loc o reuniune a Consulilor Onorifici ai RM în RP, cu sediul la Lodz, Bialystok, Torun, Elblag, Katowice şi Lublin.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013