Национальный герб Молдовы

Activităţi şi evenimente Diaspora

Premierul Iurie Leancă va discuta, pe 27 mai, cu moldovenii din diasporă la primul Forum online

Premierul Iurie Leancă va discuta, pe 27 mai, cu moldovenii din diasporă la primul Forum online

Pe 27 mai 2014, la ora 20:00 (ora Moldovei), Cetățenii Republicii Moldova, care se află în străinătate, vor putea să-i adreseze întrebări premierului Iurie Leancă, în cadrul unui forum online care va fi transmis pe site-ul www.privesc.eu. Ne vom asigura ca transmisiunea online să fie accesibilă și pe alte resurse, dar despre aceasta vă vom anunța adițional.

Premierul va vorbi despre principalele procese care au loc în Republica Moldova, apoi va răspunde la întrebările cetățenilor, pe care le vom colecta atât pe loc, cât și din timp. În acest context, ii încurajăm pe toți cetățenii din diasporă să ne expedieze, până pe 23 mai, cât mai multe întrebări la adresa: diaspora.forum@gov.md. De asemenea, se poate adresa întrebări și pe pagina de Facebook a dlui Iurie Leancă https://www.facebook.com/IurieLeancaUE?fref=ts .

Cei care se vor afla în Republica Moldova în ziua stabilită, îi încurajăm să participe la eveniment,prin confirmarea prezenței la forum, până pe 23 mai, la adresa electronică: diaspora.forum@gov.md sau la numărul de telefon +373 79302992 (Onorina Soric). În zilele ce urmează vom stabili locația evenimentului, pe care o vom anunța ulterior.

Forumul online cu diaspora al Prim-ministrului Iurie Leancă va avea loc exact cu o lună înainte de semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană – un eveniment istoric major pentru țara noastră, care va ancora ireversibil Republica Moldova în spațiul european.

În acest context, Premierul va lansa mai multe inițiative, care vor implica diaspora la modul cel mai direct. În mod special, îi încurajăm cetățenii din diasporă sa pregătească din timp pentru aceste acțiuni:
1.Un apel de proiecte pentru evenimente culturale, ce ar avea la bază ideea promovării integrării europene a Republicii Moldova (pentru luna iunie). Detaliile vor fi expediate foarte curând.
2.Un flashmob prin care va fi salutată semnarea Acordului de Asociere din data de 27 iunie.