Национальный герб Молдовы

Activităţi şi evenimente Diaspora

Mărţişor

La 05 martie 2010, în incinta Ambasadei a avut loc întîlnirea colectivului Ambasadei cu originarii din Republica Moldova stabiliţi cu traiul permanent sau provizoriu în Polonia, precum şi alţi invitaţi. Întîlnirea a avut loc în contextul sărbătorii Mărţişorului.

Mărţişor

În cadrul întîlnirii, a fost prezentată istoria şi semnificaţia sărbătorii menţionate în tradiţia autohtonă, precum şi afinităţile acesteia cu obiceiurile altor state din Balcanii de Vest. În context, a fost remarcată continuitatea tradiţiei Mărţişorului în Moldova, exprimată prin desfăşurarea anuală a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, şi inaugurarea celei de-a 44-a ediţii a evenimentului respectiv în ţară. Concomitent, a fost subliniat caracterul important al evenimentului sub aspectul păstrării şi dezvoltării identităţii etnice, istorice şi culturale a poporului nostru şi menţinerii legăturii cu concetăţenii aflaţi peste hotare.

Totodată, au fost discutate diverse probleme cu care se confruntă conaţionalii noştri aflaţi în Polonia, propunerile şi modalităţile de intensificare a acţiunilor comune, în vederea promovării imaginii Republicii Moldova.

Paşapoarte cu date Biometrice
Products of Moldova Relansam Moldova

Concursuri de Privatizare

La 26 octombrie curent au fost publicate comunicatele informative ale Agenţiei Proprietăţii Publice a Republicii Moldova, privind expunerea la privatizare a bunurilor proprietate de stat, în perioada octombrie-decembrie 2012. Comunicatele cu privire la desfăşurarea concursurilor de privatizare pot fi accesate pe pagina web a Agenţiei - www.app.gov.md.


Mass Media din Moldova

Informaţii privind Autorizaţiile pentru exportul/importul produselor agroalimentare în regim preferenţial

H O T Ă R Î R E cu privire la aprobarea modului de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2013