Национальный герб Молдовы

Activităţi şi evenimente Diaspora

Mărţişor

La 05 martie 2010, în incinta Ambasadei a avut loc întîlnirea colectivului Ambasadei cu originarii din Republica Moldova stabiliţi cu traiul permanent sau provizoriu în Polonia, precum şi alţi invitaţi. Întîlnirea a avut loc în contextul sărbătorii Mărţişorului.

Mărţişor

În cadrul întîlnirii, a fost prezentată istoria şi semnificaţia sărbătorii menţionate în tradiţia autohtonă, precum şi afinităţile acesteia cu obiceiurile altor state din Balcanii de Vest. În context, a fost remarcată continuitatea tradiţiei Mărţişorului în Moldova, exprimată prin desfăşurarea anuală a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, şi inaugurarea celei de-a 44-a ediţii a evenimentului respectiv în ţară. Concomitent, a fost subliniat caracterul important al evenimentului sub aspectul păstrării şi dezvoltării identităţii etnice, istorice şi culturale a poporului nostru şi menţinerii legăturii cu concetăţenii aflaţi peste hotare.

Totodată, au fost discutate diverse probleme cu care se confruntă conaţionalii noştri aflaţi în Polonia, propunerile şi modalităţile de intensificare a acţiunilor comune, în vederea promovării imaginii Republicii Moldova.